Er du forberedt? Tjekliste før afrejse

Glæder du dig til at komme af sted på ferie, men er lidt i tvivl om, hvor meget du må have med i kufferten, hvordan du skal checke ind eller hvad du nu lige må have med igennem security? Find svar på det hele herunder og få en god start på rejsen i ro og mag. 

Formaliteter og forberedelse

Passets gyldighed

Har du husket at tjekke dit pas, om det stadig er gyldigt? Hvis ikke, så klik her og læs alt om fornyelse af dit pas.

Bookingnummer og -bekræftelse

Har du husket at printe din bookingbekræftelse? Du skal altid huske din bookingbekræftelse, hvor også bookingnummeret er påført, så du gør det lettere for dig selv og personalet i Check-in.

Online/mobil check-in

Har du lyst til at checke ind online eller på mobilen? På de fleste afgange kan du checke ind online, og dermed spare tid i lufthavnen. Se her om du kan checke ind online eller på mobilen på din afgang.

Oversigt over lufthavnen

Oversigt over lufthavnen

Er du i tvivl om, hvor de forskellige steder er placeret i lufthavnen, så har du mulighed for at se vores oversigtskort over terminalen, hvor bl.a. Check-in, Security og gates fremgår.

Se oversigtskort over lufthavnen her.

Check-in

Der er flere muligheder for at checke ind til flyafgangen. De fleste flyselskaber tilbyder online check-in fra deres hjemmeside. Læs mere her.

Online/mobil check-in

Har du checket ind online eller på mobilen, så kan du gå direkte til Security, medmindre du har bagage, som du skal have indchecket. Det letteste er i så fald at hente en bagagestrimmel i en af check-in automaterne ved at taste bookingkoden ind.

Bagagen skal du aflevere på bagagebåndet ved Check-in skrankerne eller vores smarte automatiske bagagedrop.

Check-in ved automater

På de fleste afgange er der mulighed for at checke ind selv. Dette kan du gøre på én af de opstillede automater ved Check-in. Indchecket bagage skal stadig afleveres i dette område på bagagebåndet.

Check-in ved skranke

Ved Check-in skrankerne kan du checke ind på din afgang og få indleveret alt andet bagage end den håndbagage, som du ønsker at have med ombord på flyet.

Security

Effektivt gennem Security

For at komme effektivt gennem Security er det en god idé at være forberedt til, når det bliver din tur. Du får brug for 2-3 bakker til dine ejendele - dem finder du, når du nærmer dig bordene i Security.

Ejendele der skal i bakkerne

Du bedes venligst tage overtøj af og lægge det i en bakke.

Det samme gælder bælte, ur, mobiltelefon og andre løse ejendele du bærer på dig - herunder især genstande af metal. Du bedes også tage computere og/eller tablets op af tasken og placere dem i en bakke.

Toiletartikler skal opbevares i en gennemsigtig pose, som kan lukkes. Disse bedes du også lægge i en bakke.

Har du e-cigaretter og/eller lightere på dig skal disse medtages i håndbagagen, og du bedes ligeledes lægge dem i en bakke.

Find din gate

Infoskærme

Lige efter du er gået igennem Security, bliver du mødt af infoskærme, hvor du kan se, hvilken gate der hører til din afgang. På infoskærmene finder du bl.a. informationer om gates og afgangstider.

Besøg vores lounge

Vil du have den bedste start på rejsen i lidt mere rolige omgivelser, så besøg lufthavnens lounge-område. Bestil adgang til loungen og kom under kærlig behandling af det skønne personale. 

LÆS om Lounge-området


Tid Forv. Til Flyselskab Gate Status SMS

Tid Forv. Fra Flyselskab Ankomsthal Status SMS
  1. Du har valgt følgende rute:

    Fly nr.:
    Rute:
    Tidspunkt:

  2. Indtast dit mobilnummer:

    (fx. +4512345678)

Aalborg Lufthavn påtager sig intet ansvar i forbindelse med denne tjeneste. Alle informationer behandles fortroligt og sælges ikke videre til tredjemand. Tjenesten er en supplerende service, og man opfordres til også at holde sig orienteret via andre kanaler.

Flyselskaberne oplyser, at passagerer af erstatningsmæssige årsager anbefales at møde i lufthavnen på det oprindelige mødetidspunkt - også selv om flyet forventes at afgå senere end forventet. Dette gælder medmindre andet meddeles af dit flyselskab.