Sagaernes ø, Symi

Historiske huse, afslappede omgivelser, skønne badebugter og lækker mad finder på den græske ø.

Øen Symi er ikke den mest kendte af de græske øer, ej heller den mest populære, men mange mener bestemt at øen er den smukkeste.

En ferie på Symi kan nemt kombineres med en tur til Rhodos. Det er da også den vej, man kommer fra, hvis man vil besøge Symi. Er du alligevel på de kanter, må du ikke snyde dig selv for et besøg til øen, der byder på smukke, gamle bygninger og skønne badebugter.

Midt på dagen myldrer besøgende som lokale rundt i Symi by, og der mærkes liv på øen. Tilbring en dag midt i byen og oplev de klassiske, gamle huse i gullige nuancer med røde tage. Om aftenen sænker roen sig over havnen i takt med at solen går ned. Atmosfæren er helt i top på den smukke ø.

Klippe- og stenstrande med klart og lækkert vand er hvad du finder ved Symis badebugter. Du kan være heldig at finde et sted i solen, hvor du kan ligge helt i fred. Her glemmer man nemt tid og sted.

Links:

Periode:
Sommer

Flyvetid:
4.5 timer

Flyselskab / Rejseselskab:
Apollo Rejser, Falk Lauritsen

Dage: Søndag
Periode: 18.06.2017 - 01.10.2017

Historiske oplevelser

I dag bor ca. 2500 indbyggere på Symi, men engang havde øen over 30.000 indbyggere, hvilket kan fornemmes rundt omkring ved synet af de gamle, klassiske huse. Du kan fint opleve byen blot ved at slentre en tur ved kysten, eller tag på opdagelse i de mange udflugtssteder. 

Det største udflugtsmål på Symi er Panormitis bugten, hvor du bedst kommer til med båd eller scooter. Her findes det flotte kloster, der næsten står som det blev bygget i 1700-tallet. Det hvide kloster står i smuk kontrast til det turkisblå hav. I starten af november hvert år fejres Panormitis Dagen, der markerer slutningen på turistsæsonen.

 

 

Gå de 400 trappetrin

Ved ankomst til øen i havnen i Gialos vælger mange en helt bestemt rute til det gamle torv i bydelen Chorio. Ruten hedder Kali Strata, og efter de mere end 400 trappetrin møder du den smukkeste udsigt, der ændrer sig markant fra trin til trin.

Husk at kig dig rundt omkring på turen op af trappen – en pause kan nemt ligges ind hos en af de hyggelige caféer og taverner, der findes på vejen. Et alternativ til at komme til tops er lokalbussen.

 

 

Lej bil til ferien

Med en lejebil får du mulighed for at få flere oplevelser på ferien, når du kan komme længere væk. Vi har samlet de billigste tilbud fra Rentalcars lige her.   

Find lejebil


Tid Forv. Til Flyselskab Gate Status SMS

Tid Forv. Fra Flyselskab Ankomsthal Status SMS
  1. Du har valgt følgende rute:

    Fly nr.:
    Rute:
    Tidspunkt:

  2. Indtast dit mobilnummer:

    (fx. +4512345678)

Aalborg Lufthavn påtager sig intet ansvar i forbindelse med denne tjeneste. Alle informationer behandles fortroligt og sælges ikke videre til tredjemand. Tjenesten er en supplerende service, og man opfordres til også at holde sig orienteret via andre kanaler.

Flyselskaberne oplyser, at passagerer af erstatningsmæssige årsager anbefales at møde i lufthavnen på det oprindelige mødetidspunkt - også selv om flyet forventes at afgå senere end forventet. Dette gælder medmindre andet meddeles af dit flyselskab.