Det Ægæiske Havs græske skønhed 

Med sine gyldne strande, frodighed og græske charme, er Mytilini en skønhed blandt de græske øer. 

Det maleriske landskab består af frodige olivenplantager og turkisblå bugter, som breder sig ind over landskabet, mens solens varme stråler og den afslappede atmosfære gør Mytilini til et oplagt rejsemål for hele familien.

Mytilini, også kaldet Lesbos, er Grækenlands tredjestørste ø, og er på størrelse med Lolland-Falster. Øen ligger i den nordlige del af Det Ægæiske Hav og ikke langt fra den tyrkiske kyst. Denne græske ø er for mange en perle, hvilket skyldes, at turisme ikke er øens hovederhverv. Derfor fremstår Mytilini mere autentisk og oprindelig græsk end nogle af de andre græske ferieøer.

På de små lokale taverner serverer befolkningen græske specialiteter og lokale retter med rigeligt af ouzo til. Du kan også bydes på en iskold øl eller et glas vin alt imens du nyder roen og varmen under restauranternes parasoller. Øen har over 21 ouzo-destillerier, hvorfor det er oplagt at smage på en af de mange varianter. Blandt de lokale er det en vane at indlede en hyggelig middag med et glas ouzo, for at rense ganen og smagsløgene.

Links:

Periode:
Sommer

Flyvetid:
3 timer

Flyselskab / Rejseselskab:
Spies Rejser

Dage: Torsdag
Periode: 22.06.2017 - 03.08.2017
Mest populære afgange til Mytilini
22 jun
Spies
Voulas Studios
8 Dage
1.649,-Vælg
22 jun
Spies
Voulas Studios
8 Dage
1.649,-Vælg
22 jun
Spies
Maria Kiki
8 Dage
1.749,-Vælg

Se flere

Smukke naturomgivelser

På Mytilini ses det tydeligt, at det stadigvæk er fiskeri samt landbrug, der er hovederhvervene på øen. Øens klima og den frodige jordbund gør, at mange steder er dækket af skove med pinje-, kastanje- og egetræer. Derudover er 40% af øen dækket af oliventræer og 20% af frugtplantager. Der er cirka 11 millioner oliventræer alt i alt, som også gør at øen bliver omtalt som 'olivenøen'.

Den frodige græske ø har smukke bjerge, som er med til at give et vidunderligt kuperet terræn, hvor mange varme kilder lokker med fantastiske, naturskabte spabade. Jorden er derimod mere gold, hvis man tager mod vest, hvor du blandt andet har mulighed for at opleve en helt enestående forstenet skov.

Historiske særpræg

Selvom Mytilini ikke er den mest kendte turistattraktion, så har øen mange spændende seværdigheder at tilbyde. Det kan blandt andet anbefales at tage på en bådtur ud i Det Ægæiske Hav, hvorfra du kan betragte Tyrkiets kyst fra vandsiden, eller leje en bil, så du selv kan udforske øen på egen hånd og opleve Mytilinis storslået natur.

Er man mere det til historiske, så er det værd at se Agios Athanasios-katedralen fra 1500-tallet med sit 33 meter høje klokketårn i gotisk stil, middelalderborgen fra 1373 eller ruinerne af det store, hellenistiske teater, som alt sammen ligger i og omkring hoved- og havnebyen Mytilini. Størstedelen af øens 85.000 indbyggere bor i hovedbyen, hvorfor øen ofte omtales som Mytilini i stedet for Lesbos.

Den idylliske ø er både betagende af sit udseende og sin charme, hvilket også gør øen yderst interessant for både store og små. Er man til spændende kulturelle oplevelser i naturskønne omgivelse - med et særpræg af en autentisk græsk charme, så er Mytilini stedet at tage hen.

Lej bil til ferien

Lej en bil til din ferie på Mytilini og kom nemt rundt på hele øen, så du får mest ud af din ferie. Vi har samlet de bedste tilbud fra Rentalcars lige her.

Find lejebil


Tid Forv. Til Flyselskab Gate Status SMS

Tid Forv. Fra Flyselskab Ankomsthal Status SMS
  1. Du har valgt følgende rute:

    Fly nr.:
    Rute:
    Tidspunkt:

  2. Indtast dit mobilnummer:

    (fx. +4512345678)

Aalborg Lufthavn påtager sig intet ansvar i forbindelse med denne tjeneste. Alle informationer behandles fortroligt og sælges ikke videre til tredjemand. Tjenesten er en supplerende service, og man opfordres til også at holde sig orienteret via andre kanaler.

Flyselskaberne oplyser, at passagerer af erstatningsmæssige årsager anbefales at møde i lufthavnen på det oprindelige mødetidspunkt - også selv om flyet forventes at afgå senere end forventet. Dette gælder medmindre andet meddeles af dit flyselskab.