Eventyrlige Grønland

Grønland er alt andet end en traditionel sommerferie – en fortryllende arktisk naturoplevelse, man sent vil glemme.

Drømmen om den vilde og uberørte natur venter i dette arktiske paradis. Grønland forener autentisk grønlandsk inuit kultur, arktisk vildmark og unikt dyreliv til det perfekte, uforglemmelige eventyr. 

Oplev midnatssolen danse over isbjergenes tinder, mens slædehundene hyler om kap. Bliv overvældet af indlandsisens endeløse vidder og mystik, nyd det majestætiske syn af en flok pukkelhvaler, der boltrer sig imellem isflagerne. Grønland er et eventyr i et sandt paradis, hvor du ikke kan blive andet end fuldstændig betaget.

Grønland byder nemlig på spektakulære oplevelser med arktiske land- og havpattedyr. Isbjørnen, som også pryder Grønlands rigsvåben, er indbegrebet af arktisk dyreliv. Foruden den er moskusoksen, polarræven og rensdyret landpattedyr, der kan opleves på Grønland.

Links:

Periode:
Sommer

Flyvetid:
9 timer

Flyselskab / Rejseselskab:
Air Greenland

Dage: Torsdag
Periode: 16.03.2017 - 11.05.2017

Inuitkultur og kaffemik

Den originale kultur på Grønland er Inuit-kulturen, som dominerede øen fra slutningen af middelalderen til rekoloniseringen i det tidlige 18. århundrede, hvor den europæiske kultur blev genindført. I dag er den grønlandske kultur en blanding af traditionel inuitkultur og dansk kultur.

I Grønland er fortiden aldrig fjern, og den 4000 år gamle inuitkultur bjergtager de fleste. Grundet de ekstreme vilkår befolkningen har levet under, har naturen og traditionen en central rolle i grønlandsk kultur. Den isolerede tilværelse som jægere og fangere afspejles i sprog, musik, myter, kost, boliger og generel livsførelse. En anden ting, der kendetegner grønlandsk kultur, er gæstfriheden, og det grønlandske folk er aldrig sene til at invitere til kaffemik.

Isbjerge, indlandsis, ski, varme kilder og hundeslæder - Grønland byder på enestående oplevelser, hvor du kan udleve dine arktiske drømme.

Hundeslædeløbets afslutning

Med en beliggenhed imellem Ishavet og Atlanterhavet, er ca. 75 procent af Grønland dækket af en stor iskappe. Befolkningen benytter derfor slædehunde som transportmiddel rundt på øen grundet de store mængder af is og sne, som gør det yderst vanskeligt at komme omkring i køretøjer eller til fods. Som en afrunding på den barske vinter, afholder grønlænderne hvert år et tredages hundeslædeløb, der typisk foregår i april måned.

Traditionen for løbet er at følge ruten for polarforskeren, Knud Rasmussen, som han benyttede til at træne op til sine længere ekspeditioner i Grønland. Deltagerne bevæger sig på hundeslæder ind over det smukke landskab, hvor de i skarp konkurrence med solens varme stråler forsøger at nå målstregen som den første.

 

 

 

 

Overnat få meter fra terminalen

Aalborg Airport Hotel er placeret med få meter til Aalborg Lufthavn og receptionen har åbent 24 timer i døgnet.

Aalborg airport hotel

 

 


Tid Forv. Til Flyselskab Gate Status SMS

Tid Forv. Fra Flyselskab Ankomsthal Status SMS
  1. Du har valgt følgende rute:

    Fly nr.:
    Rute:
    Tidspunkt:

  2. Indtast dit mobilnummer:

    (fx. +4512345678)

Aalborg Lufthavn påtager sig intet ansvar i forbindelse med denne tjeneste. Alle informationer behandles fortroligt og sælges ikke videre til tredjemand. Tjenesten er en supplerende service, og man opfordres til også at holde sig orienteret via andre kanaler.

Flyselskaberne oplyser, at passagerer af erstatningsmæssige årsager anbefales at møde i lufthavnen på det oprindelige mødetidspunkt - også selv om flyet forventes at afgå senere end forventet. Dette gælder medmindre andet meddeles af dit flyselskab.