Sortehavets attraktioner

Med sine gyldne strande og sit turkise hav, er Bulgarien et oplagt rejsemål for sommerglade turister med smag for oplevelser. 

 

 

I Bulgarien finder du nogle af Europas smukkeste strande, hvor du kan forgabe dig i solens varme stråler og havets bløde brusen. Med udsigt over Sortehavet, er især rejsemål som Golden Sands yderst populær blandt danskerne, hvor der både er plads til fest og farver i de senes nattetimer samt ro og afslapning i løbet af dagen.

Foruden de skønne badefaciliteter karakteriseres Bulgarien også ved sin utrolige natur og store gæstfrihed, som medvirker til at fuldende en dejlig sommerferie i de rigtige rammer. I Bulgarien rækker pengene også langt, da priserne generelt er lavere set i forhold til Danmark. Derfor kan du spare en masse penge, når du shopper i Bulgarien, eller ved de mange seværdigheder rundt om i landet. 

I det bulgarske køkken kræser man om maden ved at benytte sig af skønne, møre kødudskæringer, som maineres i en blanding af mere eksotiske krydderier som spidskommen, timian, paprika og selvfølgelig hvidløg. Det smagfulde kød suppleres med forskellige mindre anretninger af lokale grøntsager eller mejeriprodukter, der er en naturlig del af det bulgarske køkken. I de små gadeboder kan du også købe lette anretninger, hvor især bagte kartofler med fyld er blandt de mere kendte. 

Links:

Periode:
Sommer

Flyvetid:
Ca. 3,5 timer

Flyselskab / Rejseselskab:
Spies Rejser

Dage: Mandag
Periode: 26.06.2017 - 31.07.2017

Golden Sands

Med kyst ud til Sortehavet ligger Golden Sands, der med sine lange, gyldne sandstrande årligt tiltrækker ferieglade besøgende fra hele verden. Den lille perle er et skønt feriested for hele familien, da den både byder på spændende kulturelle oplevelser og opdagelser i de omkringliggende naturområder. Maden er også tilpasset gæsternes ønsker, så hvis du ikke vil kaste dig ud i de lokale retter, så serverer byens restauranter også klassiske kendte retter for alle aldre. Dog skal det siges, at maden trækker tråde fra både det græske og tyrkiske køkken, hvorfor du sagtens kan gå på opdagelsen i menukortet. 

Få kilometer fra byen ligger Kaliakra-halvøen, der er en enestående naturoplevelse grundet. Med sine lidt over to kilometer, er øen dækket med stejle klippeformationer, hvori der gemmer sig unikke grotter og ruiner fra tidligere tider. Så tag med en af de lokale sejlere over til øen og gå på eventyr i de naturskabte omgivelser. 

Er du mere til bylivet, byder Golden Sands også på gode shopping-muligheder. De lokale bevæger sig rundt i traditionelle dragter med farverige udtryk, hvilket du også kan lade dig inspirere af i de små butikker rundt om i byen. Golden Sands har også et det store vandland, Aquapolis der er en af de absolut mest populære oplevelser i området.

Balchik

Balchik er en lille, men yderst hyggelig og romantisk by langs kysten til Sortehavet. Byen er bygget på en bjergside, hvorfor udsigten ud over havnen fra de enestående skråninger er helt fantastisk. Byen har en dejlig havnepromenade med lystyachts og fiskejoller liggende side om side om sommeren. De små cafeer og restauranter ved havnepromenaden er blandt byens mere populære spisesteder om aftenen, hvorefter flere gæster lader sig forføre af den hyggelige strandpromenade, som indbyder til en romantisk aftengåtur. Byen har flere historiske seværdigheder, hvor den rumænske dronning Marias sommerpalads blandt andet er en populær seværdighed. Paladset ligger i  Balchiks botaniske have, som er en lille oase  midt i den skønne by, Balchik.

Albena

I den nordlige del af Sortehavet ligger den lille by, Albena. Den er anlagt med en omkring seks kilometer lang strand, hvor hotellerne også hovedsageligt er beliggende. Byen er et populært område for børnefamilier med masser af strandaktiviteter, børnetivoli, ridning og meget mere. Om aftenen er det ved de mange cafeer og restauranter langs strandpromenaden og den lille hovedgade, at der er aktivitet. Området er endnu uspoleret af turisme, hvorfor det er velegnet til en rolig og hyggelig ferie for hele familien. De lokale er meget åbne over for rejsende, hvilket også afspejler sig i deres serviceniveau og faciliteter.

Der flyves fra Aalborg Lufthavn til byen Varna, hvorfra rejsende køres til enten Golden Sands, Balchik eller Albena. Under et ophold ved et af de tre feriemål, vil det være muligt at besøge Varna, som er Bulgariens anden største by fyldt med oplevelser.

Overnat få meter fra terminalen

Aalborg Airport Hotel er placeret med få meter til Aalborg Lufthavn og receptionen har åbent 24 timer i døgnet.

Aalborg airport hotel

 

 


Tid Forv. Til Flyselskab Gate Status SMS

Tid Forv. Fra Flyselskab Ankomsthal Status SMS
  1. Du har valgt følgende rute:

    Fly nr.:
    Rute:
    Tidspunkt:

  2. Indtast dit mobilnummer:

    (fx. +4512345678)

Aalborg Lufthavn påtager sig intet ansvar i forbindelse med denne tjeneste. Alle informationer behandles fortroligt og sælges ikke videre til tredjemand. Tjenesten er en supplerende service, og man opfordres til også at holde sig orienteret via andre kanaler.

Flyselskaberne oplyser, at passagerer af erstatningsmæssige årsager anbefales at møde i lufthavnen på det oprindelige mødetidspunkt - også selv om flyet forventes at afgå senere end forventet. Dette gælder medmindre andet meddeles af dit flyselskab.